ГоловнаКультура

Держкомтелерадіо пропустив в Україну 17,5 тис. російських друкованих видань

Імпортери прискіпливіше відбирають літературу, яку завозять в Україну.

Держкомтелерадіо пропустив в Україну 17,5 тис. російських друкованих видань
Фото: www.bagnet.org

Держкомтелерадіо з травня 2017 року до липня цього року видав дозволи на ввезення в Україну майже 17,5 тисячі найменувань російської друкованої продукції, однак відмовив у ввезенні 210,5 тисячі примірників видань антиукраїнського змісту.

Про це заявив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко в інтерв'ю виданню "Детектор медіа".

"З 22 травня 2017 року по 9 липня 2018 року Держкомтелерадіо видав дозволи на 17 тис. 445 найменувань російської продукції. Дозволи, які передбачають ввезення на митну територію України видавничої продукції 35 російських, 5 українських, одного молдовського і одного білоруського видавництв, отримали 14 компаній і підприємців", - зазначив Наливайко.

На підставі рішень експертної ради комітет видав 58 відмов у видачі дозволів на ввезення 210,5 тисячі примірників видань антиукраїнського змісту й анулював один раніше виданий дозвіл.

За його словами, імпортери прискіпливіше відбирають літературу, яку завозять в Україну.

Наливайко вважає, що скорочення легального імпорту книг з РФ створює нові ніші на українському ринку і відкриває перспективи для видавців.

Разом із тим голова Держкомтелерадіо нагадав, що в березні 2018 року Комітет почав конфісковувати російські видання, ввезені без дозволу, і штрафувати тих, хто їх ввозить.

Нагадаємо, в березні Держкомтелерадіо заборонив ввезення в Україну двох книг прем'єр-міністра-втікача Миколи Азарова і ще 159 видань з Росії. Під заборону потрапили також книги Бориса Акуніна і Едуарда Радзинського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram