ГоловнаКультура

Оголошено переможців музичної премії "Греммі-2018"

Бруно Марс переміг у шести номінаціях.

Оголошено переможців музичної премії "Греммі-2018"
Рита Ора во время церемонии
Фото: EPA/UPG

У ніч з неділі на понеділок у нью-йоркському Медісон-сквер-гарден пройшла 60-та церемонія вручення музичних премій "Греммі". Головним тріумфатором став Бруно Марс, який переміг у шести номінаціях. Серед інших переможців - автор пісні "Путін" Ренді Ньюман, передає "Бі-бі-сі".

Бруно Марс став абсолютним лідером цьогорічної церемонії "Греммі" - його "That's what I like" перемогла в трьох номінаціях: "Найкраща пісня року", "Найкраща пісня в стилі R & B", "Найкраще R & B виконання". А альбом "24K Magic" визнано "Найкращим альбомом року" і "Найкращим записом року".

Бруно Марс позує з нагородами після церемонії
Фото: EPA/UPG
Бруно Марс позує з нагородами після церемонії

Британський співак Ед Ширан також отримав відразу декілька нагород - за "Найкращий вокальний альбом у стилі поп" і "Найкраще соло-виконання в стилі поп".

"Греммі" за "Найкращу пісню в стилі реп" отримав американський репер Кендрік Ламар.

Посмертно "Греммі" удостоївся Леонард Коен - його пісня "You want it darker" виграла в номінації "Найкраща композиція в стилі рок".

Російський піаніст Данило Трифонов отримав премію за найкраще класичне інструментальне виконання, а пісня "Путін" композитора Ренді Ньюмана отримала премію за найкраще аранжування. "Путін" вийшов у світ 10 жовтня 2016 року, незадовго до виборів президента США. Путін у пісні виглядає супер-героєм. "Він може проїхати на величезному тракторі по Транссибірській рівнині, він може включити ядерний реактор лівою півкулею мозку", - звучить текст пісні.

Канадійка Алессія Кара отримала премію в категорії "Найкращий новий виконавець". Вона виявилася єдиною жінкою, яка здобула один із головних призів.

Такі зірки, як Леді Гага, Кеша, Лорді і SZA, не отримали ніяких премій. Із 86 премій лише 17 отримали жінки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram