ГоловнаКультура

Фільм "10 секунд" виклали у відкритий доступ в річницю обстрілу Маріуполя

Повнометражний документальний фільм Юлії Гонтарук тепер викладено онлайн.

Фільм "10 секунд" виклали у відкритий доступ в річницю обстрілу Маріуполя
Кадр из фильма "Десять секунд"
Фото: Docudays

Документальний фільм української режисерки Юлії Гонтарук "Десять секунд" виклали у відкритий доступ.

Онлайн-прем'єру вирішили приурочити до третьої річниці обстрілу Маріуполя з боку проросійських бойовиків. Бойовики обстріляли з "Градів" житловий квартал, в результаті чого загинула 31 людина і 117 осіб були поранені.

Фільм Гонтарук розповідає про людей, які живуть у Маріуполі, про сам обстріл і його наслідки.

"Це історія про наше місто Маріуполь, про нашу спільну трагедію, яка все змінила три роки тому в день обстрілу мікрорайону Східний, - розповідає режисерка. - Про простих, живих людей, про справжні почуття, переживання і про те, що життя набагато сильніше від смерті". Гонтарук додає, що опублікувати фільм онлайн вважає своїм обов'язком.

Фільм був створений Babylon'13. Знімальна група: режисер і автор сценарію - Юлія Гонтарук, оператор - Юрій Грузинов, звукорежисер - Андрій Нідзельський, режисери монтажу - Роман Любий, Іван Банников, Максим Васянович, продюсери - Юлія Гонтарук, Анна Капустіна.

"10 секунд" був відзначений премією імені Андрія Матросова на кінофестивалі DocudaysUA, премією Національної спілки кінематографістів, а також номінований у категорії "Найкращий документальний фільм" на "Золоту Дзиґу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram