ГоловнаКультура

Музей Гуггенхайма запропонував Білому дому інсталяцію у вигляді золотого унітаза замість картини Ван Гога

Адміністрація Трампа хотіла позичити в музею полотно Ван Гога для оформлення інтер'єру.

Білий дім попросив у Музею Гуггенхайма в оренду полотно Вінсента Ван Гога "Пейзаж зі снігом" 1888 року, щоб повісити його в крилі, де живуть Дональд і Меланія Трампи.

Як повідомляє  The Washington Post, музей відмовився, пославшись на те, що картина належить до тієї частини музейної колекції, яку не можна переміщати без дозволу власників колекції - Thannhauser Estate.

Нещодавно такий дозвіл Гуггенхайм отримав, і картину зараз експонують у філії музею в Більбао, після чого вона повернеться у Штати і перебуватиме в галереях Таннхаузера.

Вінсент Ван Гог, "Пейзаж зі снігом", 1888
Фото: www.guggenheim.org
Вінсент Ван Гог, "Пейзаж зі снігом", 1888

Маурицію Кателлан, "Америка"
Фото: www.guggenheim.org
Маурицію Кателлан, "Америка"

Замість цього куратор музею Ненсі Спектор запропонувала позичити Білому дому інсталяцію під назвою "Америка" італійського художника Мауриціо Кателлана: унітаз з 18-каратного золота. "Робота прекрасно продовжує традицію авангарду ХХ століття, цитуючи відому роботу Марселя Дюшана "Фонтан" 1917 року", - йдеться  в листі від музею, який наводить видання.

Нагадаємо, торік Дональд Трамп вніс пропозиції до бюджету, згідно з якими 19 незалежних агентств, включаючи Національний фонд мистецтв (The National Endowment for the Arts), Національний фонд гуманітарних наук (The National Endowment for the Humanities), Інститут музею і бібліотек (the Institute of Museum and Library Services) та інші, перестануть отримувати державне фінансування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram