ГоловнаСвіт

Австралія спробує переконати США повернутися до Транстихоокеанського партнерства

МЗС Австралії намагається домовитися про зустріч Тернбулла і Трампа.

Австралія спробує переконати США повернутися до Транстихоокеанського партнерства
Малкольм Тернбулл
Фото: EPA/UPG

МЗС Австралії опрацьовує можливість зустрічі прем'єр-міністра Австралії Малкольма Тернбулла з президентом США Дональдом Трампом, під час якої голова австралійського уряду має намір переконати його повернутися до Угоди про Транстихоокеанське партнерство.

Про це повідомляє  news.com.au

"Важливо визнати, що президент Трамп зробив дуже пряму і дуже рішучу передвиборну обіцянку не продовжувати роботу щодо ТТП", - заявив Малкольм Тернбулл, критично оцінюючи свої шанси щодо можливості переконати Трампа, однак підтвердив, що Австралія продовжує закликати США повернутися до Угоди про Транстихоокеанське партнерство.

Зустріч лідерів двох країн може відбутися в рамках візиту Малкольма Тернбулла в США, запланованого на 23 лютого, коли він очолить делегацію австралійських губернаторів і бізнесменів на саміті Асоціації губернаторів у Вашингтоні. До складу австралійської делегації увійдуть губернатори найбільших штатів - Новий Південний Уельс, Квінсленд, Західна Австралія і Вікторія.

За словами представників австралійського уряду, Білий дім "неформально" підтвердив таку можливість.

Візит Тернбулла в США відбудеться напередодні ймовірного підписання Австралією Угоди про Транстихоокеанське партнерство з 11 країнами, яке заплановане на березень 2018 року в Чилі.

Нагадаємо, 24 січня повідомляли, що 11 країн домовилися про Транстихоокеанське партнерство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram