ГоловнаСвіт

Білий дім презентував нові пропозиції до імміграційної реформи

Можливість переїхати через сімейні зв'язки та лотерею сильно уріжуть.

Білий дім презентував нові пропозиції до імміграційної реформи

Адміністрація президента США Дональда Трампа представила пропозиції щодо імміграції, які передбачають перспективу громадянства 1,8 млн молодих іммігрантів, виділення $25 млрд на стіну вздовж кордону з Мексикою і скорочення легальної імміграції через родинні зв'язки.

Про це пише "Голос Америки".

Для 1,8 мільйона молодих іммігрантів, привезених у США в дитинстві - так званих "мрійників", запропоновано створити довгий шлях до громадянства з певними умовами. Ті, хто міг законно залишатися в країні в рамках Програми відкладеної дії для дітей-іммігрантів (Deferred Action for Childhood Arrivals, DACA), а також інші іммігранти, що відповідають тим самим критеріям, зможуть отримати громадянство протягом 10-12 років за дотримання умов у сфері освіти, працевлаштування і морального обличчя.

Ще один елемент плану - створення "трастового фонду" в розмірі 25 мільярдів доларів для будівництва стіни на кордоні з Мексикою. Хоча ці кошти також будуть використовуватися для інших пунктів пропуску через кордон і зміцнення північного кордону з Канадою.

Адміністрація також пропонує припинити так звану "ланцюгову міграцію", коли іммігранти привозять у країну родичів, які в подальшому можуть стати опікунами для наступних родичів. Відповідно до плану, на законне проживання в країні зможуть претендувати тільки ті, у кого в США живуть неповнолітні діти або члени подружжя.

Адміністрація також закликає припинити візову лотерею для деяких країн.

Нагадаємо, що Україна входить до трійки держав-лідерів за кількістю учасників лотереї "грін карт". За даними дослідницького центру Pew (Pew Research Center), у 2015 фінансовому році (останній рік з доступними детальними даними за заявками від країн), близько 12% з 14,4 млн осіб, які подали заявки на участь у лотереї, становили громадяни Гани (1,7 млн). Ще 10%, або близько 1,4 мільйона кандидатів, були з Узбекистану. Третє місце зайняла Україна з близько 1,3 мільйона претендентів.

За кількістю переможців Україна також увійшла в топ-десятку, зайнявши восьму позицію. У 2016 фінансовому році українці отримали 1762 "зелені карти". Лідером виявився Непал (3210 віз для іммігрантів). Україну також випередили Єгипет, Демократична Республіка Конго, Іран, Узбекистан, Ефіопія і Судан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram