ГоловнаСвіт

У боях в Афганістані вбито шістьох дітей

За даними ООН, з січня по вересень 2017 року в Афганістані було вбито 2640 цивільних.

У боях в Афганістані вбито шістьох дітей
Фото: EPA/UPG

У боях поблизу афганського міста Газні було вбито шістьох дітей.

Про це повідомляє агентство Рейтер

За даними агентства, конфліктуючі сторони називають різні причини загибелі дітей. Так, афганська влада звинувачує в події ісламістський рух "Талібан", яка здійснила, за їхньою версією, мінометний обстріл. Водночас місцеві жителі стверджують, що діти загинули в результаті удару афганської військової авіації.

"Діти грали у дворі будинку, коли "Талібан" стріляв з мінометів. Один із них поцілив по землі і вбив шістьох дітей, і поранив двох", - заявив голова поліції Газні.

Міноборони Афганістану також поклав відповідальність за загибель дітей на талібів. "Ми можемо сказати точно, що це була ракета ворожих сил. Людина, що випустила ракети, була убита нашими військами, і ми вилучили ракету", - заявив представник відомства.

Представник "Талібану" заявив, що жертвами авіаудару стали семеро цивільних, ще шестеро отримали поранення. Крім того, були знищені чотири будинки.

За даними ООН, з січня по вересень 2017 року Афганістані були вбиті 2640 цивільних, ще 5379 були поранені, при цьому серед убитих 689 дітей.

Нагадаємо, увечері 20 січня озброєна група увірвалася в готель Intercontinental у Кабуле і відкрила там вогонь. Було вбито 40 осіб, у тому числі сімох українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram