ГоловнаСвіт

Поліція оточила будівлю московського виборчого штабу Навального

З початку тижня поліцейські прийшли з обшуками в 30 регіональних штабів Навального.

Поліція оточила будівлю московського виборчого штабу Навального
Алексей Навальный
Фото: EPA/UPG

У Москві поліція оточила будівлю виборчого штабу опозиційного політика Олексія Навального.

Про це повідомляє паблік "Команда Навального" в соцмережі "ВКонтакті". Декількох людей затримали.

Згідно з цією інформацією, затримали трьох волонтерів - Олександра Пелевіна, Мадіну Авсетову, Костянтина Ігнаткіна.

За інформацією соратників Навального, затриманих везуть в ВВС "Даниловський". До 16:00 (15:00 за Києвом) до штабу підігнали автозак.

На 28 січня Навальний запланував усеросійську вуличну акцію на підтримку страйку виборців. Влада Москви не погодила акцію в заявленому політиком місці.

У Москві він подав заявку на акцію на вулиці Тверській. Мерія запропонувала йому три альтернативні варіанти - "Сокольники", Мар'їне або Щукіне. Опозиціонер перенести акцію з центру відмовився. З початку тижня поліцейські прийшли з обшуками в 30 регіональних штабів Навального, які зайнялися організацією страйків виборців і вуличних акцій на їх підтримку, підрахувала в ніч на 26 січня "Новая газета". У штабах поліція вилучає техніку і друковані матеріали, в тому числі листівки про мітинги 28 січня і про страйк виборців 18 березня. 26 березня в Уфі затримали координатора штабу Навального. Цього ж дня про прихід поліцейських і вилучення листівок повідомив і калінінградський штаб.

Нагадаємо, раніше в січні Навальному остаточно заборонили брати участь у виборах президента. Незабаром після цього суд ліквідував фонд виборчої кампанії Навального.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram