ГоловнаСвіт

Навальному остаточно заборонили брати участь у виборах президента

Апеляцію Навального на рішення Верховного суду РФ відхилено.

Навальному остаточно заборонили брати участь у виборах президента
Фото: EPA/UPG

Верховний суд Росії відмовив опозиціонеру Олексію Навальному, який подав скаргу з проханням скасувати рішення суду першої інстанції і зобов'язати ЦВК зареєструвати його кандидатом у президенти, повідомляє Інтерфакс.

ВС РФ залишив рішення суду першої інстанції Верховного суду без зміни, а апеляційну скаргу позивача - без задоволення.

Таким чином набуло чинності рішення про законність відмови ЦВК допустити Навального до участі у виборах президента РФ у 2018 році.

Судове засідання відбулося без участі Навального.

Під час засідання представники Навального заявили, що відмова зареєструвати ініціативну групу є незаконною, оскільки ЦВК була зобов'язана керуватися не законом про вибори президента, а Конституцією РФ.

Також, на думку представників Навального, рішення Ленінського суду Кірова щодо Олексія Навального і Петра Офіцерова у справі "Кіровлісу" не може утворювати судимість і пов'язані з нею негативні наслідки, оскільки рішення Верховного суду про перегляд справи не є виконанням постанови Європейського суду з прав людини.

Зі свого боку прокурор і представник ЦВК заявили про відсутність підстав для скасування початкового рішення.

Представник Навального Іван Жданов заявив, що опозиціонер продовжить домагатися скасування рішення Центрвиборчкому, який відмовився зареєструвати групу виборців, створену для підтримки його самовисування кандидатом на президентських виборах.

"Ми будемо оскаржувати рішення Верховного суду в Президії, а також звернемося до Конституційного суду Росії", - заявив Жданов.

За його словами, "теоретично у Навального ще є шанси на участь у виборах, але фактично вони мізерні".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram