ГоловнаСвіт

Число жертв сильних морозів у США зросло до 19 осіб

Скасовано тисячі авіарейсів, тимчасово закриті школи і дитячі садочки.

Число жертв сильних морозів у США зросло до 19 осіб

У Сполучених Штатах Америки в результаті сильних морозів загинули щонайменше 19 осіб, повідомляє РБК-Україна з посиланням на CBS News.

Негода прийшла два дні тому з боку Мексиканської затоки, а потім поширилася на Флориду. Внаслідок циклону випала велика кількість снігу. Також значне погіршення погодних умов супроводжується повенями і ураганними вітрами.

У результаті сильних поривів вітру з океану температура повітря іноді відчувається як 20, а то і 40 градусів морозу.

Відзначається, що 19 жертв негоди загинули від переохолодження. Найбільше від погодних змін постраждали штати Массачусетс, Пенсильванія, Флорида, Південна Кароліна, Джорджія і Нью-Йорк.

У п'ятницю в США було скасовано понад тисячу авіарейсів, у четвер - понад 4300 рейсів. Також тимчасово закриті школи і дитячі садочки. Синоптики прогнозують, що вітер і низька температура залишатиметься загрозою і в суботу, 6 січня.

Погіршення погодних умов і низькі температури вкрай важко переносять і тварини, замерзаючи і впадаючи в заціпеніння в своєму середовищі проживання, повідомляє USA Today.

Найважче дістається плазунам, які не пристосовані для проживання в умовах низьких температур. У штаті Флорида похолодання призвело до того, що з дерев почали масово падати ігуани.

Через холоди не можуть перебувати в своїй стихії і морські черепахи, які впадають в заціпеніння і спливають на поверхню, повідомляє CBS. Біля узбережжя штату Флорида і в Мексиканській затоці фахівці з охорони дикої природи виловили з води вже кілька сотень черепах, яким на місці була надана медична допомога. Їм чистили замерзлий панцир і реанімували кінцівки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що жертвами сильних морозів у США стали 12 осіб. У Нью-Йорку через негоду оголосили режим надзвичайної ситуації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram