ГоловнаСвіт

Китай почав видавати спецвізи для висококваліфікованих фахівців

У Пекіні очікують, що на візи буде попит серед лауреатів Нобелівської премії.

Китай почав видавати спецвізи для висококваліфікованих фахівців
Фото: EPA/UPG

Китай почав видавати спеціальні довгострокові візи для залучення в країну висококваліфікованих спеціалістів з-за кордону.

Про це пише Бі-бі-сі.

Візи, які дозволяють необмежену кількість разів в'їжджати в країну, будуть видавати на термін від 5 до 10 років. Завдяки цій візі можна буде залишатися в Китаї до 180 днів за раз. Власники віз також зможуть привезти в країну дітей і подружжя.

Заявку на таку візу зможуть подати спеціалісти в галузі нових технологій, підприємці та науковці з найбільш затребуваних галузей. У Пекіні очікують, що на візи буде попит у лауреатів Нобелівської премії.

Подати заявку на нову візу в Китай можна он-лайн, подача безкоштовна.

Китайська влада стверджує, що від введення нових віз виграють щонайменше 50 тисяч іноземців.

У 2016 році в Китаї була введена бальна система видачі робочих віз, щоб виявити спеціалістів, яких країна хотіла б залучити, і зменшити потік низькокваліфікованих мігрантів.

Згідно із цим документом, до категорії "висококласних іноземних талантів" входять лауреати Нобелівської премії, успішні спортсмени-олімпійці та керівники "всесвітньо відомих музичних університетів і університетів мистецтв".

У ту саму категорію потрапили провідні вчені, керівники великих фінансових організацій і професори "зарубіжних університетів високого рівня".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram