ГоловнаСвіт

Естонський генерал: на навчаннях "Захід-2017" Росія моделювала війну з НАТО

Масштаби і площа маневрів були значно більшими за офіційно заявлені.

Естонський генерал: на навчаннях "Захід-2017" Росія моделювала війну з НАТО
Фото: EPA/UPG

Командувач Силами оборони Естонії генерал Ріхо Террас вважає, що на навчаннях "Захід-2017" Росія моделювала війну з НАТО.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті Bild.

"Скажу прямо: на навчаннях "Захід-2017" Росія змоделювала повномасштабний військовий напад на НАТО. Він не був спрямований тільки проти країн Балтії, оскільки театр навчань розтягнувся від Півночі до Чорного моря. Масштаби і площа маневрів були значно більшими, ніж офіційно заявлено", - сказав він.

У грудні 2017 року Bild із посиланням на джерела в НАТО опублікував статтю, в якій було сказано, що головним сценарієм російських навчань "Захід-2017" стали не антитерористична боротьба і національна оборона, а захоплення країн Балтії за кілька днів і "шокова кампанія" проти країн Західної Європи: Німеччини, Голландії, Польщі, Норвегії, Швеції і Фінляндії.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявляв, що Росія в рамках навчань "Захід-2017" відпрацювала умовне завдавання ракетно-ядерного удару із залученням сил і засобів усіх компонентів ядерної тріади (авіація, ракети, підводні ракетоносці).

Стратегічні навчання збройних сил Росії і Білорусі "Захід-2017" пройшли у вересні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram