ГоловнаКультура

Елтон Джон оголосив про припинення гастрольної діяльності

За 50 років співак дав понад 4 тисячі концертів у більш ніж 80 країнах світу.

Елтон Джон оголосив про припинення гастрольної діяльності
Фото: Макс Левин

Британський музикант Елтон Джон оголосив про припинення гастрольної діяльності після 50 років на сцені. Останньою серією виступів стане турне One Last World, яке розпочнеться у вересні 2018 року, передає ВВС.

Про це було оголошено на спеціальній прес-конференції у представництві компанії YouTube, яка транслювалася одночасно в Лондоні і Нью-Йорку.

За словами сера Елтона Джона, його життєві пріоритети змінилися, і на першому місці стоять сім'я та діти.

Минулого року сер Елтон провів два дні в реанімації і більш ніж тиждень в лікарні. Як оголосили тоді його менеджери, причиною стала потенційно смертельна бактеріальна інфекція, яку він отримав під час турне Латинською Америкою. Музикантові довелося тоді скасувати дев'ять концертів у Лас-Вегасі і Каліфорнії.

Втім у 2017 році Елтон Джон знявся в ролі самого себе у комедійному бойовику "Kingsman: Золоте кільце" і відіграв 87 концертів.

На особистому сайті Елтона Джона незадовго до офіційного оголошення з'явилася заставка з цитатою з його хіта 1973 року Goodbye Yellow Brick Road: "Я нарешті вирішив, що моє майбутнє лежить..."

"Незважаючи на оголошення про своє фінальне турне, навряд чи сер Елтон повністю припинить концертну діяльність", - зазначає видання. Відомо, що співак працює над мюзиклом за фільмом "Диявол носить Prada" і рімейком мультфільму "Король-лев", вихід якого запланований на 2019 рік.

Елтон Джон вперше почав виступати в середині 1960-х зі своєю групою Bluesology, а його перші закордонні гастролі почалися з Лос-Анджелеса, де він як сольний виконавець виступив у 1970 році.

За свою кар'єру сер Елтон дав понад 4 тисячі концертів у більш ніж 80 країнах світу. На його рахунку 31 платиновий і 38 золотих альбомів. Його сингл 1997 року Candle in the Wind став найпродаванішим за всю історію музичної індустрії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram