ГоловнаПолітика

Порошенко подарував Елтону Джону футболки із Сенцовим і Савченко

Президент вважає, що світова творча інтелігенція повинна допомогти Україні.

Президент Петро Порошенко в суботу зустрівся зі співаком Елтоном Джоном, який приїхав в Україну на форум YES.

Як повідомляє прес-служба голови держави, він подякував музикантові за його зусилля, спрямовані на стримування поширення вірусу СНІДу, зокрема в Україні.

Він також зазначив, що візит Елтона Джона має символічне значення, оскільки сприятиме об'єднанню зусиль міжнародної спільноти серед творчої інтелігенції та музичної спільноти у протидії кремлівській пропаганді проти України і Заходу.

Зокрема, він підкреслив важливу роль мобілізації масштабної міжнародної кампанії з метою звільнення українського режисера Олега Сенцова, активіста Олександра Кольченка, депутата Верховної Ради України Надії Савченко, яких незаконно утримують на території Росії. Президент подарував музикантові футболки з їхніми принтами.

Фото: facebook.com/petroporoshenko

Фото: facebook.com/petroporoshenko

Елтон Джон запевнив Президента України у своїй щирій любові до України та підтримці українського народу в його боротьбі проти російської агресії. "Я хочу, щоб Україна стала сучасною європейською країною, і я зроблю все можливе для цього", - підкреслив музикант. За його словами, "те, що відбувається на Донбасі, не вписується в жодні цивілізовані рамки, але Україна повинна бути сильною, єдиною, толерантною, що є запорукою подолання зовнішньої агресії та реалізації європейських прагнень українського народу".

Нагадаємо, російський суд посадив Олега Сенцова на 20 років, Олександра Кольченка - на 10. Надія Савченко свого вироку ще очікує в СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram