ГоловнаПолітика

Льовочкіну не дали оголосити хвилину мовчання за загиблими на Майдані

Колишньому регіоналу влаштували акцію протесту на форумі YES.

Один з лідерів "Опозиційного блоку", колишній голова Адміністрації президента Сергій Льовочкін під час конференції YES спробував оголосити хвилину мовчання за загиблими на Майдані, але йому цього не дозволили зробити, повідомляє кореспондент LB.ua.

Коли Льовочкін отримав слово на панелі "Децентралізація - панацея чи троянський кінь", він заявив, що пропонує оголосити хвилину мовчання за загиблими. "Я хотів би почати з того, щоб запросити всіх вас влаштувати хвилину мовчання в пам'ять героїв Небесної сотні, на знак пам'яті тисяч людей, які загинули під час збройного конфлікту на сході України, бо завдяки їм відбулися реформи і завдяки саме їм відбувається сьогодні децентралізація", - сказав Льовочкін і встав.

Однак модератор зустрічі, британський журналіст Стівен Сакур сказав, що не Льовочкіну вносити зміни в програму конференції, а її організаторам.

Ініціатива Льовочкіна пов'язана з тим, що гості конференції в залі підняли перед його виступом портрети Небесної сотні.

Фото: facebook.com/kozak.tatiana

"Льовочкін спробував цинічно викрутитися, на ходу оголосити хвилину мовчання, навіть встав для цього, але Сакур перервав його", - зазначила журналістка "Громадьского" у фейсбуку.

Нагадаємо, що Льовочкін очолював Адміністрацію Януковича під час розгону студентів на Майдані. Його звільнили 17 січня 2014 року, за кілька тижнів до розстрілів на Майдані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram