ГоловнаПолітика

Україна вжила безпрецедентних заходів для здійснення реформ, - представник Світового банку

Для впровадження змін потрібні час і політична стабільність.

Україна вжила безпрецедентних заходів для здійснення реформ, - представник Світового банку
Архивное фото
Фото: ppblog.ru

Виклики, які постали перед нинішнім урядом України, безпрецедентні і вимагали відповідних зусиль для їх подолання. Про це сказав директор представництва Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Чімяо Фан під час ХІІ щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії, повідомляє "Укрінформ".

"Ми повинні зрозуміти ті виклики, з якими стикаються не тільки Національний банк, а й весь уряд. Ці виклики безпрецедентні. Влада зробила надзвичайні кроки і вжила безпрецедентних заходів для впровадження реформ", - вважає директор представництва СБ.

За його словами, уряду вдалося в кризу перейти на плаваюче курсоутворення, домовитися з приватними кредиторами про реструктуризацію зовнішнього боргу і провести зміни в газовому та банківському секторах. "Жодна країна не відправляла третину всіх своїх банків в ліквідацію за такий короткий проміжок часу", - зазначив Чімяо Фан.

Водночас він зазначив, що потрібно зробити більше, а для впровадження змін необхідна політична стабільність. "На впровадження змін потрібні роки. Їх за кілька тижнів не зробиш. Але якщо кожні кілька місяців міняти міністрів, реформи впроваджувати важко", - сказав директор представництва СБ.

Нагадаємо, голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі сказав, що за нинішніх темпів зростання ВВП без радикальних реформ Україні знадобиться 15 років, щоб повернутися на рівень економіки 2013 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram