ГоловнаПолітика

Скандальний суддя Чернушенко звинуватив владу у прослуховуванні посольств

Обвинувачений у корупції суддя виступив з новим "викриттям".

Усунутий з посади голова Апеляційного суду Києва Антон Чернушенко оприлюднив "відеовикриття", в якому стверджується, що керівництво України здійснює прослуховування посольств іноземних держав і міжнародних організацій.

"Навіть стосовно міжнародних організацій, які співпрацюють з Україною, цілою низкою посольств, що знаходяться в Україні, також здійснюються ці заходи (прослуховування)", - сказав Чернушенко. Як приклад він навів посольства республіки Білорусь, Німеччини, Франції, представництво місії МВФ, ОБСЄ, фонду Аденауера.

Жодних доказів цьому Чернушенко не навів.

Нагадаємо, 22 червня Генпрокуратура і СБУ провели обшук у будівлі Апеляційного суду Києва. У кабінеті Чернушенка виявили 6,5 тис. доларів готівкою, талони на 14,5 тонн бензину, ключі від п'яти іномарок, зареєстрованих на близьких родичів Чернушенка, а також генератор шуму. Чернушенко заявив, що 25 тис. грн він мав при собі, бо збирався сходити в магазин за продуктами, 6,5 тис. доларів йому потрібні були на послуги стоматологів, а талони на бензин йому подарував друг.

24 червня Генпрокуратура повідомила Чернушенка про підозру в незаконному втручанні в роботу автоматизованої системи документообігу суду і винесенні свідомо неправочинних судових рішень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram