ГоловнаПолітика

Ротації в Кабміні прискорять проведення реформ, - Кононенко

Соратник Президента готовий перейти у виконавчу владу.

Ротації в Кабміні прискорять проведення реформ, - Кононенко
Фото: Макс Требухов

Зміна складу Кабінету Міністрів прискорить проведення реформ.

Так можливі перестановки в уряді прокоментував перший заступник голови фракції БПП у Верховній Раді Ігор Кононенко в інтерв'ю LB.ua.

"Особисто я - прихильник максимально швидких ротацій в Кабміні. З причин суто практичних: дуже хочеться, щоб у нас в країні активізувалися реформи", - зазначив він. Утім, чи відбудеться це до місцевих виборів, він не уточнив.

"Дивіться, вже зараз вакантне крісло в Мінекології, глава МОЗ давно подав у відставку, пішов віце-прем'єр Вощевський. Щодо Мінфіну, як я говорив, є питання - але не на рівні міністра, а на рівні заступників. Утім, ні, за Мінфіном правильніше визначити, яка ж концепція реформи переможе. Якщо це буде фіскальний варіант - добре, нехай пані Яресько зі своєю командою її реалізовує, відповідальність теж буде на них. Якщо переможе ліберальна концепція - потрібно буде здійснити ротацію, необхідно думати про підбір кадрів, здатних здійснювати реформи", - додав Кононенко.

Своє можливе призначення віце-прем'єром він назвав чутками, але якщо пропозиція надійде, він перейде на роботу в Кабмін.

"Знаєте, найбільша моя мрія - це щоб стартували, нарешті, повноцінно реформи, щоб помінявся клімат, щоб ми пройшли точку неповернення в економіці, яка загрожує зараз падінням. Запитайте будь-якого бізнесмена: 2006-2008-й роки, до кризи, згадуються з незмінною посмішкою - це був час зростання. Якби зараз поновитися хоча б на співмірні позиції... Я б тоді із задоволенням повернувся в бізнес. Якщо для того, щоб повернути цей час, для того, щоб досягти хоча б того ж рівня, потрібно сьогодні йти в Кабмін, робити реформи, що ж, я готовий... Практичного досвіду, розуміння, як мені здається, у мене достатньо. Підкреслюю: практичного досвіду. Тому що проблема сьогоднішнього Кабміну в тому, що там безліч людей з різним досвідом, людей досить високої кваліфікації, але от практиків дуже мало. Як наслідок - реальним сектором економіки майже ніхто не займається", - заявив соратник Президента.

Детальніше про проведення реформ і підготовку до місцевих виборів читайте у повній версії інтерв'ю "Ігор Кононенко: «Народ України голосував за бізнесмена. Це був усвідомлений вибір»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram