ГоловнаПолітика

Сакварелідзе незабаром отримає додаткові функції в ГПУ

Заступник Шокіна сказав, що у нього немає конфлікту з генпрокурором.

Сакварелідзе незабаром отримає додаткові функції в ГПУ
Архивное фото
Фото: Макс Требухов

Заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе повідомив, що незабаром йому передадуть додаткові функції в Генпрокуратурі, передає Інтерфакс-Україна.

Так, відповідаючи на запитання журналістів у суботу в Києві щодо своєї ймовірної кандидатури на посаду генпрокурора, Сакварелідзе сказав: "У мене є своя позиція, своя сфера відповідальності, я достатньо завантажений, днями, я думаю, мені передадуть ще додаткові функції, тож я займаюся тим, що мені довірили українське суспільство, Президент України".

Крім того, Сакварелідзе повідомив, що у нього немає конфлікту з генпрокурором Віктором Шокіним.

"У мене немає з ним конфлікту, були певні розбіжності з колегами, і вони є, але я думаю, що здоровий процес все-таки переможе", - повідомив він.

Заступник генпрокурора додав, що Шокін не заважає проведенню реформ і підтримує такі зміни.

Сакварелідзе також повідомив, що процес обрання антикорупційного прокурора зрушиться з місця після обрання Верховною Радою України семи кандидатів у конкурсну комісію з відбору антикорупційного прокурора.

"Ніхто не гальмує. В Україні всі фокусувалися більше на законотворчий процес, а не на менеджерський процес... На жаль", - сказав він журналістам у Києві в суботу.

За його словами, на сьогоднішній день парламент повинен подати сім кандидатів, чотирьох уже призначила Генпрокуратура.

"Чекаємо сімох представників комісії від парламенту, яких, я сподіваюся, наступного тижня вони дадуть", - додав Сакварелідзе.

Нагадаємо, раніше Сакварелідзе розповів про проведення внутрішніх реформ в органах прокуратури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram