ГоловнаКультура

Вийшов трейлер українського фільму "Війна химер"

Творці вважають картину "ін'єкцію від війнотворних бактерій".

Творці фільму "Війна химер", який бере участь в конкурсі європейського документального кіно Одеського кінофестивалю, презентували його офіційний трейлер.

Монтаж трейлера виконав Микола Базаркін, композитор Антон Байбаков, дизайн звуку - Василь Гудзь. Режисери фільму - Анастасія та Марія Старожицькі.

"Ми розповіли абсолютно реальну історію, яка досі не залишає нас, - ділиться Анастасія Старожицька. - Головне, що хочемо донести до глядача - наш фільм це жорстка терапія, шлях до зцілення поствоєнного синдрому, болючий, але дієвий шлях. Можливість перепрожити смерть, любов і війну разом з персонажами, в яких все це насправді, сама собою цілюща".

"По суті, це чесний антивоєнний фільм, історія якого універсальна для світу з усіма його війнами, - доповнює Марія Старожицька. - Ми пропустили війну через себе, по суті, перехворіли і набули імунітет, і зараз перегляд нашого фільму - це щеплення від війни, ін'єкція ослабленого штаму, так би мовити, війнотворних бактерій".

Прем'єра фільму Анастасії та Марії Старожицьких "про війну, любов і смерть" успішно пройшла в кінці березня на фестивалі DocudaysUA, і з 14 вересня він братиме участь у показах DOCU/ХІТ в семи містах України.

Нагадаємо, 8-й Одеський кінофестиваль відбудеться з 14 по 22 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram