ГоловнаКультура

"Первый канал" нарахував 35 концертів "Океану Ельзи" в Росії

Востаннє український гурт виступав у РФ у 2013-му

В ефірі російського "Первого канала" заявили, що українські гурти регулярно виступають у Росії. На підтвердження своїх слів редактори шоу вивели на екран інфографіку, в якій, зокрема, стверджувалося, що за 2016-2017 роки український гурт "Океан Ельзи" дав у Росії 35 концертів, передає Дождь.

"Доброго дня! Востаннє "Океан Ельзи" виступав у Росії в грудні 2013 року", - відреагував на заяву "Первого канала" лідер групи Святослав Вакарчук.

Після 2013 року український гурт справді жодного разу не виступав у Росії, а запланований тур було скасовано з ініціативи організаторів. 2014 року всі десять запланованих концертів гурту було скасовано.

Якщо на офіційній сторінці з переліком концертів "Океан Ельзи" здійснити пошук за словом "Росія", буде 35 результатів - стільки і нарахували редактори телеканалу. Навпроти всіх російських концертів великими літерами написано "Скасовано".

PR-менеджер гурту Вікторія Хоменко у фейсбуці написала, що у "2016-2017 роках концерти були в таких містах, наприклад, як Лондон, Мінськ, Сідней, Мельбурн, Тбілісі, Рим, Прага, Софія, Париж, Тель-Авів, Стокгольм, Амстердам, Дубай, Відень, Кишинів, Лісабон, Сан-Франциско, Барселона, Берлін, Лієпая, Нью-Йорк, Варшава, Торонто, Сіетл і навіть Біла Церква".

Вона підтвердила, що останні концерти "Океану Ельзи" в Росії були чотири роки тому.

Нагадаємо, останнім часом СБУ заборонила в'їзд на територію України групі російських виконавців. Зокрема, Дельфін не зміг виступити на фестивалі в Києві через відвідування Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram