ГоловнаКультура

В основному конкурсі ОМКФ - "Іній", "Рівень чорного" і "Січень-березень"

Головою основного журі виступить німецький режисер Крістіан Петцольд.

В основному конкурсі ОМКФ - "Іній", "Рівень чорного" і "Січень-березень"
Кадр из фильма "Уровень черного"

У рамках міжнародного конкурсу Одеського кінофестивалю-2017 покажуть три фільми, зняті українськими режисерами або за участю України.

Як повідомили організатори кіноогляду на прес-конференції, серед 12 учасників основного конкурсу - "Іній" Шарунаса Бартаса, "Рівень чорного" Валентина Васяновича і "Січень-березень" Юрія Речинського.

Прем'єра "Інею" пройшла на "Двотижневику режисерів" у Каннах. "Січень-березень" отримав прем'єру в секції "Яскраве майбутнє" Роттердамського кінофестивалю. "Рівень чорного" отримає свою світову прем'єру в Одесі.

Окрім цих фільмів, у конкурсі заявлені:

  • "Сирота" Арно де Пальєра
  • "Вільно і легко" Юнь Гена
  • "Реквієм по пані Й" Бояна Вулетича
  • "Габріель і гора" Фелліпе Барбоза
  • "Моя щаслива сім'я" Нани Еквтімішвілі і Сімона Гросса
  • "Літо 1993" Клари Сімон
  • "Король бельгійців" Петера Броненса і Джессіки Вудворт
  • "Ні тут, ні там" Майсалуна Хамуда
  • "Самозванці" Валло Тоомла

Судитиме конкурс журі на чолі з німецьким режисером Крістіаном Петцольдом. У журі також увійшли актриса Римма Зюбіна, композитор Євген Гальперін, актриса Сібель Кекіллі і президент Трансильванського кінофестивалю Тудор Джурджу.

Вдруге в Одесі пройде конкурс документальних фільмів. У нього також увійшов український фільм "Головна роль" Сергія Буковського. Усього в конкурсі візьмуть участь 8 фільмів: "Бойс" Андреса Фаеля, "Молода дівчина 90 років" Валерії Бруні-Тедескі і Яна Корідіана, "Нічоговуд" Соні Кронлунд, "Принци між людей" Стефана Краснянського, "Поза хуртовиною" Левіна Петера, "На мою думку" Павела Кузуйока. Восьмий фільм оголосять пізніше.

У журі документального конкурсу увійшли український режисер Роман Бондарчук, режисерка і продюсерка Маріанна Каат, режисерка і сценаристка Тала Хадід.

На Потьомкінських сходах покажуть "Дамське щастя" Жульєна Дювів'є (1930) - фільм покажуть в супроводі оркестру та вокалістки.

Поза конкурсом - традиційно програма "Фестиваль фестивалів", де покажуть фільми-призери світових кінофестивалів: "Слід звіра" Агнешки Холланд, яка буде почесною гостею ОМКФ цього року, "По той бік надії" Акі Каурісмякі, "Про тіло і душу" Ілдіко Еньєді, "Аритмію" Бориса Хлєбнікова й інші фільми.

Також поза конкурсом пройде ретроспектива Центру Довженка "Ніжний вік".

Нагадаємо, 8-й Одеський кінофестиваль пройде з 14 по 22 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram