ГоловнаКультура

У Мистецькому Арсеналі відкрилася виставка про те, як змінилася українська мода за 25 років

Ідея виставки - дослідити українське суспільство періоду незалежності через дрес-код.

15 червня в Мистецькому Арсеналі стартувала виставка "In progress. Дрес-код України часів Незалежності", куратором якої виступила модний критик Зоя Звіняцковська.

Виставку відкрила перша леді Марина Порошенко, чиє інавгураційне плаття стало одним з експонатів проекту.

"Як ми знаємо, останні 25 років Україна були дуже насиченими подіями, які докорінно змінили нашу державу і кожного з нас, - цитує першу леді сайт Адміністрації президента. - Слідом за ними змінювалися наші думки і мрії, які відбивалися в моді. І тому на цій виставці представлено історію наших поглядів і прагнень".

Кураторка виставки Зоя Звіняцковська розповіла, що ідея виставки народилася 10 років тому і залишилася незмінною: "Історія моди - це історія людей. Одяг найкраще може розповісти про наші мрії, бажання, страхи і забобони. Зрештою, розповісти про нас самих".

На виставці представили роботи 40 українських дизайнерів, 200 моделей одягу, арт-об'єкти авангардної моди, інавгураційну сукню першої леді, сценічні наряди зірок української поп-естради, моделі з показів у Парижі, Мілані, Нью-Йорку, Флоренції і Далласі.

Виставка є хронологічною розповіддю про українську моду, починаючи з 1991 року і до сьогодні. У кожному залі буде представлено систему поглядів, яка панувала в певні періоди. Куратор виділяє три: 1991-1997, 1997-2010 і 2010-наш час.

Останній зал експозиції присвячено кураторському прогнозу у сфері моди: майбутнє моди пов'язане з відповідальним споживанням.

Виставка "In progress" триватиме до 6 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram