ГоловнаКультура

З початку року в'їзд в Україну заборонено 70 артистам

Список буде розширюватися, "механізм відпрацьований".

З початку року в'їзд в Україну заборонено 70 артистам
Фото: inforesist.org

Від початку року Державна прикордонна служба заборонила в'їзд в Україну 70 артистам, у тому числі тим, хто, оминаючи українське законодавство, відвідав анексований Росією Крим.

Про це розповів спікер українського прикордонного відомства Олег Слободян, повідомляє Крим.Реалії.

У службі уточнили, що список буде розширюватися.

"Ми сподіваємося, що в нас інформації про тих чи інших артистів буде з'являтися більше. Я нагадую, що в нас на сайті є стоп-лист, куди ми просимо повідомляти про тих, хто відвідував Крим. І я думаю, що якість фільтрації цієї категорії іноземців буде рости", - сказав він.

При цьому представник прикордонної служби України зазначив, що на цей момент у рамках відомства немає потреби у створенні окремого підрозділу або посади для відстеження гастролерів з Росії, "механізм відпрацьовано".

Депутати Верховної Ради України зареєстрували проект закону, що обмежує гастрольну діяльність російських і українських артистів. На думку авторів законопроекту, російські гастролери, виступаючи на території України, в тому числі окупованій, відкрито підтримують окупацію України і приниження українського народу.

Виняток на в'їзд в Україну запропоновано зробити для тих російських артистів, які в письмовому вигляді або публічно визнають Росію агресором, а також для тих, хто постійно проживає в Україні. Для порушників норм депутати пропонують передбачити відповідальність, у тому числі кримінальну.

Іноземні артисти, приїжджаючи з гастролями в анексований Росією Крим через закриті Україною пункти пропуску, порушують українське законодавство. Деякі з артистів, які виступили на анексованій території або висловилися на підтримку російської анексії Криму, втратили можливість виступати на материковій Україні.

Як повідомляли, "Первый канал" придумав 35 концертів "Океану Ельзи" в Росії. При цьому востаннє український гурт виступала в РФ у 2013-му.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram