ГоловнаБлогиБлог Юрія Крикунова

Життя вже покращилося і буде покращуватись… але не у всіх

Ось і розкрився на весь світ головний секрет української політики. З’ясувалося, що українські урядовці мають сумарні статки, що на 1,2 мільярди гривень перевищують фінансові здобутки членів Кабінету міністрів ЇЇ Величності Єлизавети ІІ. Отже, щоб там не казали про нерви та брак вільного часу, а бути урядовцем в Україні (та, хоча б і чиновником на будь-якій хлібній посаді) вкрай вигідна справа.

Фото: Макс Левин

Адже чиновник поки що – це Цар і майже Бог в нашій державі. Хоче - займається «прохюндайством», перекроюючи під власні бізнес-інтереси розклад руху залізничного транспорту. Забажає і поставить всю країну на дибки, влаштувавши дефіцит гречки, або ліків. А, якщо олігархи пожаліються на відсутність мотивів для ведення бізнесу, можна і кріпацтво відродити під виглядом безкоштовного стажування для молоді. І при цьому, якось ніхто не говорить про те, що реальні статки цих начебто позбавлених мотивації товстосумів за минулий рік зросли ледь не у двічі, тоді як номінальна зарплатня по країні лише на 15,7%.

Якщо так піде і далі, то після парламентських виборів, коли буде пройдено період загравання з народом, Україна має всі шанси на перетворення у «квазіфеодальну» державу. З тією лише різницею, що у ролі правителів будуть виступати перш за все чиновники-розпорядники бюджетних ресурсів..

А що залишиться народові України? Сплачувати все нові і нові податі, аби було, що дерибанити з бюджету цим «добродіям», які цілодобово розмірковують, як ще залізти до нашої кишені.

Ось і нову ініціативу вже схвалено у першому читанні. Планується, що з 1 січня наступного року за будь-який папірець чи печатку з державних органів (отримання свідоцтва про одруження, реєстрацію за місцем проживання, оформлення паспорту тощо) доведеться сплачувати мито. А далі що, очікувати на введення податку на дощ чи на сонячну погоду?

І це обов’язково станеться, якщо на парламентських виборах ми знов поведемось на пусті обіцянки чи на провокації, які розколюють країну. Тому, як не крути, а вибір у нас надзвичайно простий та складний одночасно. Або знов тасувати стару та засалену парламентську колоду. Або викинути її на смітник та дати змогу прийти до влади новим політичним силам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram