ГоловнаБлогиБлог Вадима Хащука

Влада «гопніків»

Погоджуюсь, дане відео не претендує на щось сенсаційне. Адже той факт, що журналісти – вороги чинної влади, затертий часом і не представляє собою чогось нового. Про це свідчать мізерна кількість прес-конференцій, які організовує прес-служба Президента і ось така хамська поведінка можновладців під час роботи журналістів.

Депутат кримського парламенту і «господар Криму» Олександр Мельник накинувся на редактора ДТРК «Крим» Шевкета Ганієва з лайкою, погрозами та образами в той час, коли він цілком законно записував репортаж з фойє Кримської Верховної Ради. Прохання розмовляти тихіше і не заважати зйомці видалось Мельнику образливим, адже будь-яке зауваження у свою сторону народний обранець сприйняв як спробу диктувати чужі права. Це настільки очевидно, що слова депутата виглядали справді «господарськими»: «Ви не у себе на кухні перебуваєте. Своїй дружині будете робити зауваження коректніше чи не коректніше!».

Безумовно, таким чином журналіста проінформували, на ЧИЇЙ він «кухні» перебуває і за кого його приймають у приміщенні парламенту.

Якщо обурення Мельника ще можна пояснити певним проявом людського невдоволення і неприязні, то хвиля нецензурної лексики, яка спочатку була адресована на журналіста Ганієва, а потім перенеслась на усіх журналістів, повністю дискредитувала нардепа з усіх його сторін.

Насправді одіозність депутата простежується уже не вперше. 29 вересня 2006 року Олександр Мельник був затриманий в зв'язку з розслідуванням справи організованого злочинного угруповання "Сейлем". Раніше Юрій Луценко назвав пана Мельника "колишнім лідером 'Сейлема'". 2 жовтня Олександр Мельник, обвинувачений у скоєнні низки тяжких злочинів, був звільнений у зв'язку з браком матеріалів для пред'явлення йому обвинувачення і поїхав до Москви.

Статус «господаря Криму» нардеп почав підтверджувати майже зразу після сьогоднішнього інциденту з журналістом ДТРК «Крим».

«Непрофесійна робота журналіста. Будь-яку людину можна вивести із себе, якщо постаратися, що в принципі і зробив журналіст. Може, і були некоректні висловлювання, але людина перебувала на робочому місці. От якби ви знаходились на робочому місці і вам хтось заважав, як би ви до цього поставилися?», - саме так оцінив ситуацію гендиректор ДТРК «Крим» Степан Гулеватий.

Також він вважає, що відео Шевкета Ганієва було змонтоване самим же журналістом і використано як інструмент самопіару.

Побоювання за втрату посади і негативного ставлення з боку інших депутатів-однодумців зробили з генерального директора гравця «брудних» ігор депутата з кримінальним минулим.

Це свідчить не тільки про повний контроль над медіапростором Криму, а й подальше перетворення людей на маріонеток.

А журналіста по-справжньому жаль. Він через свою «непрофесійну діяльність» швидше за все втратить роботу. Владі вигідно,аби цей інцидент став уроком для тих молодих журналістів, які стають на шляху депутатам.

Запитань до Олександра Мельника у мене немає, або з такими хамами розмовляти означає не поважати себе. Запитання до людей: кримчани, як ви сприймаєте такі вчинки народних обранців? Ще не захлиснулись жовчю, якою плюється одіозний можновладець? Ще не набридли «гопніки» при владі?

Вадим Хащук Вадим Хащук , Журналіст телепроекту Campus 3.0
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram