Суд в Україні все ж таки є

Маємо нагоду проінформувати громадськість про те, що вчора, 21 березня 2017 року, представники Української партії честі, боротьби з корупцією та організованою злочинністю, створеної на організаційній та структурній основі Міжнародної асоціації офіцерів спеціальних підрозділів по боротьбі з організованою злочинністю «ЦЕНТР», отримали в Печерському районному суді міста Києва Постанову суду від 13 березня 2017 року про повернення адміністративного матеріалу відносно Голови Партії Честі, боротьби з корупцією та організованою злочинністю до Національного агентства з питань запобігання корупції для виправлення численних помилок.

Схоже, що це була може перша отврезвляющая (рос.) реакція вітчизняної Феміди на дивні та, на перший погляд, незрозумілі дії Національного агентства з питань запобігання корупції – цього нового центрального органу виконавчої влади зі спеціальними функціями , на який наше суспільство покладало певні сподівання.

Справа в тому, що аналітики Партії Честі, Асоціації «ЦЕНТР» та громадсько-політичного руху «Народні збори України» ще в жовтні – листопаді 2016 року «розшифрували» слабо приховану мету цього тільки що утвореного Агентства щодо політичних партій та висвітлили її у статті «НАЗК – як механізм знищення не провладних та не олігархічних політичних партій в Україні» опублікованій Інтернет-виданням «Лівий Берег» 18 листопада 2016 року. Назва статті говорить сама за себе, коментарі тут зайві.

Про ці свої аналітичні висновки ми своєчасно проінформували всі вищі владні інстанції нашої країни та безпосередньо НАЗК, але ні до чого конкретного, нажаль це не призвело. В принципі нічого особливого, стандартна, як для нашого сьогодення ситуація.

Прикро те, що НАЗК за наші внески до Держбюджету, як платників податків, своїми діями реально заважає формуванню політичної системи, яка знаходиться в нашій країні ще в стадії формування.

Щодо самого адміністративного провадження та суду – то вимушені констатувати що з невідомих нам поки що мотивів, НАЗК ще в листопаді 2016 року, практично на рівному місці, розпочало адміністративне провадження відносно Голови Партії Честі щодо, на їхню думку, порушень з нашого боку під час здачі Звіту Партії за третій квартал 2016 року. Хоча, чого там порушувати? На партійному рахунку впевнений "0" і ніяких рухів по рахунку не було.

Вказані ними порушення були дрібними та не значними, а на наше переконання їх і взагалі не було. Але НАЗК, з настирністю, достойною уваги, весь цей час просувало цю справу до суду. І суд таки відбувся.

Сторону НАЗК представляв автор протоколу про адміністративне правопорушення, головний спеціаліст НАЗК, а по життю інженер-електрик, та ще, мабуть, юрист-аматор. При цьому зарплатня ініціатора цього «змагання», як на даний час, просто шалена, вже не згадуючи про зарплатню керівників Агентства. Нам такі гроші під час служби і не снилися.

Такої кількості юридичних помилок з боку НАЗК, які висвітлили члени юридичної команди нашої Партії та Асоціації, в Печерському суді вже давно не бачили, тому суддя, Карабань В.М., виніс може не єдине у цьому випадку розумне, але "соломонове" рішення - повернути цей злощасний протокол до НАЗК на доопрацювання. А це рішення оскарженню не підлягає. Якими в подальшому будуть дії Агентства, - поки що не відомо.

Усе б нічого, але особлива увага, з боку такого "суворого" органу як НАЗК, до нашої Партії викликає насторогу. З усього видно полювання почалося, і наші аналітичні прогнози щодо планів «сильных мира сего» (рос.), відносно не підконтрольних партій, схоже нажаль збуваються. Таким чином, перший бій ми виграли, а далі побачимо. Розслаблятися рано!

Після такого закінчення вищезгаданого судового процесу ми звернулися з листами до Прем’єр міністра України та Міністра юстиції з підтримкою їхньої справедливої критики щодо стану справ у НАЗК та з проханням надати цьому «молодому» Агентству методичну допомогу, особливо у визначенні основних напрямків його діяльності.

Мільярди гривень, доларів та євро пролітають буквально над головами робітників НАЗК, а вони витрачають немалі державні кошти на аналіз і пошук «нулів» та «тире» у звітах «звичайних» політичних партій та «строчать» дивні протоколи.

Олександр Давиденко Олександр Давиденко , Президент Международной ассоциации офицеров специальных подразделений по борьбе с организованной преступностью "ЦЕНТР"
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram