ГоловнаБлогиБлог Олега Костюшко

Як би в опозиції був свій мер, то вона б уже стала владою в Києві

В одному зі своїх останніх інтерв’ю очільник «Свободи» Олег Тягнибок ніби між іншим сказав, що мером Києва треба обирати людину, за котру не буде соромно. Котра зможе працювати в місті і з городянами.

Фото: Макс Левин

На мій погляд, ні Яценюк, ні Кличко особливих господарських навичок не мають. Не мають і необхідної команди, а також – підтримки влади.

Може виникнути ситуація, коли в обраного мера так і залишаться представницькі функції, а реальна влада – наприклад, у Попова. В цьому випадку вся політична відповідальність за безлад у столиці лежатиме на опозиційному кандидаті в опозиційні мери. Проте, можливість будь-що змінити в столиці знаходитиметься в руках адміністратора Попова, керованого з Банкової.

Подібну ситуацію, тільки на рівні країни, ми вже спостерігали в тандемі Ющенко-Тимошенко. І щоб «папєрєднікі» потім не виявились з іншими обличчями, тільки тепер вже – міського розливу, я пропоную опозиціонерам відкинути на другий план свої амбіції і висунути у мери зрозумілу й прийнятну кандидатуру для обох сторін.

Наприклад, для Києва на сьогодні їх лише дві: це Порошенко або Пилипишин. Будь-яка інша гра, приміром, в «мери» Бондаренко, Кужель, Катеринчук – це лише спосіб приведення до влади Попова.

Сподіваюся, у лідерів так званої опозиції вистачить так званої мудрості для того, щоб спрацювати на киян, а не на користь своїх, часом нічим не підтверджених, амбіцій.

Олег Костюшко Олег Костюшко , ​Голова Благодійного та екологічного фонду, підприємець
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram