Зупинки громадського транспорту перетворились на шанхай

Їхав в автобусі і почув, як кондуктор скаржилась на те, що працівникам «Київпастрансу» не платять заробітну плату, через те, що опозиція не дає провести сесію Київради. Так налаштувало своїх працівників керівництво комунального підприємства. Зацікавився діяльністю цього підприємства і вже, як то кажуть, «зовні», побачив повний абсурд. Адже, якщо театр починається з вішалки, ресторан з туалету, то «Київпастранс» - з громадської зупинки. От і давайте подивимось…

Зупинкові комплекси, взагалі, чомусь використовується не за призначенням – замість продажу квитків, мапи, надання довідкових послуг сьогодні на зупинках розміщуються зоомагазини, банки, ломбарди, інтим-магазини, місця з продажу тютюну, алкоголю, лотерей, квітів, шаурми, надувних човнів, все по «8», по «10», по «55» і т.ін. Як правило, чомусь, в зупинковому комплексі торгова точка в два рази більша за саме місце очікування для пасажирів. Під великим сумнівом і якість товару, навряд чи продукти харчування, які там продаються проходили санітарні експертизи. Наявність медичних книжок у продавців також підлягає сумніву. Як вдалося з’ясувати, поспілкувавшись з деякими продавцями, вони не є мешканцями ні Києва, ні Київської області (це щодо питання додаткових робочих місць для киян).

Невпевнений я в тому, що торгівельні місця зупинкових комплексів мають договори на вивіз сміття, бо жителі прилеглих будинків та офісів скаржаться на те, що торговці виносять сміття під будинки. Актуальним питанням є й те, куди працівники ходять в туалет?

Викликають підозру інвест-угоди «КП «Київпастранс», на підставі яких установлюються ці зупинкові комплекси. Просліджується зв’язок з кримінальним світом – є факти того, що в ларьках на зупинках продають наркотики.

Взагалі, повинна існувати якась культура і повага до киян, а то виходить, що людина купує шаурму і йде з нею в громадських транспорт, а ті, хто чекає транспорт змушені дихати «ароматами» з ларьків.

Але, навряд чи коли встановлювали такі зупинові комплекси думали про комфорт людей… Адже сьогоднішня міська влада керує містом не як столицею, а як бізнесом для свого збагачення. Можливо, девіз О.Попова «В Києві кращому транспорту бути!» потрібно втілити «Громадській зупинці бути», наприклад, як це роблять в Дубаї:

Микола Даневич Микола Даневич , Громадський діяч
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram