ГоловнаСвіт

Арабська коаліція завдала авіаудару по лікарні в Ємені

Загинули шестеро, поранені ще 20 осіб.

Арабська коаліція завдала авіаудару по лікарні в Ємені
Фото: http://daypic.ru

У Ємені коаліція під керівництвом Саудівської Аравії завдала авіаудару по лікарні міжнародної гуманітарної організації "Лікарі без кордонів", повідомляє ВВС.

"Лікарі без кордонів" підтверджують, що лікарня міста Абс у провінції Хаджу сьогодні стала метою бомбардування", - йдеться в" Твіттері".

За даними адміністрації провінції, від авіаудару загинули шестеро, поранено ще 20 осіб.

Організація підтримує лікарню з липня 2015 року, за цей період там отримали допомогу понад 4500 поранених.

У неділю "Лікарі без кордонів" заявили, що в результаті авіанальоту сил коаліції в районі Хайдан на півночі Ємену загинули 10 і постраждали 28 дітей. У заяві MSF йдеться, що всі загиблі були дітьми молодше 15 років.

Представники військової коаліції арабських країн під командуванням Саудівської Аравії відкинули звинувачення.

Бомбардування ведуться на тлі триваючих вже більше трьох місяців під егідою ООН переговорів з врегулювання єменського конфлікту. У минулу суботу, 6 серпня, було оголошено про їх припинення на місяць. Сторони конфлікту говорять про прихильність до мирного врегулювання, проте ніяких домовленостей поки що не було досягнуто.

На початку 2015 року шиїтські повстанці-хусити скинули президента Ємену Абда Раббу Мансура Хаді. Після цього на стороні вигнаного лідера в конфлікт втрутилася Саудівська Аравія. За час збройного конфлікту загинули близько 6,5 тис. осіб, понад 2,5 млн єменців стали вимушеними переселенцями. Крім того, війна призвела до масштабної гуманітарної кризи.

Нагадаємо, в кінці липня єменські повстанці створили орган для управління підконтрольними їм територіями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram