ГоловнаСвіт

HRW звинуватила Москву і Дамаск у використанні запалювальної зброї

За даними правозахисників, атаки із застосуванням забороненої зброї проводилися в районах, де розташовуються позиції сирійської опозиції.

HRW звинуватила Москву і Дамаск у використанні запалювальної зброї
Фосфорные бомбы (Архив)
Фото: http://nn.by

Правозахисники з Human Rights Watch стверджують, що під час спільних сирійсько-російських операцій на території Сирії застосовували запалювальну зброю.

Про це йдеться в доповіді, опублікованій на сайті HRW.

Як випливає з документа, з 5 червня по 10 серпня запалювальні боєприпаси застосовувалися в містах Алеппо та Ідліб не менш ніж 18 разів. У результаті п'яти атак постраждали щонайменше 12 цивільних.

Відзначають також, що атаки проводили в районах, де розташовуються позиції сирійських опозиційних угруповань.

Правозахисники закликали учасників концепції з контролю за зброєю, яка пройде 29 серпня в Женеві, засудити використання запалювальної зброї в Сирії, а також переконати Сирію приєднатися до міжнародної угоди з контролю за зброєю, а Росію - негайно припинити використання такої зброї в мирних районах Сирії.

Організація додала, що має в своєму розпорядженні фото- і відеопідтвердження ударів запалювальною зброєю. На деяких фото або відео видно сліди диму і вогню від застосування зброї, а на інших - залишки від касетних бомб РБК-500 ЗАБ-2,5 СМ.

Нагадаємо, наприкінці липня HRW звинуватила сирійську армію у використанні касетних бомб проти повстанців.

Міжнародні угоди забороняють атаки запалювальною зброєю по цивільному населенню або по районах із великим скупченням цивільного населення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram