ГоловнаСвіт

Влада України у вересні спробує виробити єдиний підхід у важливих напрямах зовнішньої політики, - Гопко

На порядку денному буде продовження санкцій, безвізовий режим і НАТО.

Влада України у вересні спробує виробити єдиний підхід у важливих напрямах зовнішньої політики, - Гопко
Анна Гопко
Фото: day.kyiv.ua

Комітет у закордонних справах Верховної Ради ініціює нараду всіх керівників зовнішньополітичного блоку України для вироблення єдиного підходу щодо важливих напрямів зовнішньої політики України.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю LB.ua сказала голова комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко.

"Комітет Верховної Ради у закордонних справах планує на початку вересня запросити міністра закордонних справ Павла Клімкіна, віце-прем'єра з європейської та євроатлантичної інтеграції Іванну Климпуш-Цинцадзе, заступника голови АП Костянтина Єлісєєва та проговорити: що ми робимо з продовженням санкцій - щодо безвізового режиму, а що - з питань НАТО", - розповіла Гопко.

За її словами, всередині країни потрібно виробити одну командну позицію всіх органів - Адміністрації президента, президента, МЗС або уряду, віце-прем'єра і парламенту з цих питань: як за програмними цілями, так і за термінами реалізації.

"Потрібно дивитися на міжнародні відносини без романтизму, не в ілюзіях україноцентризму, а практично і реалістично думати, як вибудовувати свою стратегію. Зараз її фактично немає, як немає і узгоджених усіма державними інстанціями сигналів, які ми маємо посилати нашим потенційним партнерам у сфері безпеки", - вважає депутат.

"Завдання нашого комітету - і це моя мрія - мати національну збірну України у зовнішній політиці", - зазначила Гопко.

Нагадаємо, раніше Гопко заявила, що перемога Клінтон підвищить шанси на виконання США своїх зобов'язань щодо гарантування безпеки України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram