ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Іран надасть Росії свою інфраструктуру для боротьби з ІДІЛ

Міноборони РФ заявляє про удар по п'яти складах, таборах підготовки бойовиків і трьох пунктах управління терористів.

Іран співпрацює з Росією і надасть їй свою інфраструктуру для перемоги над тероризмом у Сирії.

Про це повідомляє агентство IRNA з посиланням на заяву секретаря Вищої ради національної безпеки Ірану Алі Шамхані.

Міноборони РФ у вівторок підтвердило розміщення в Ірані далеких бомбардувальників Ту-22М3 і фронтових бомбардувальників Су-34. Також було опубліковано відео авіаударів, яких завдавали в Сирії бомбардувальники Ту-22М3, які злетіли з іранської авіабази Хамадан. Атаки зазнали об'єкти терористичних угруповань "Ісламська держава" (ІДІЛ) і "Фронту ан-Нусра" в провінціях Алеппо, Дейр-ез-Зор і Ідліб.

У російському оборонному відомстві стверджують, що в результаті удару було уражено п'ять великих складів з озброєнням, боєприпасами і паливно-мастильними матеріалами, табори підготовки бойовиків, три пункти управління терористів, а також знищено значне число ісламістів. У міністерстві також зазначили, що бомбардувальники прикривали винищувачі Су-30СМ і Су-35 з аеродрому Хмеймім у Сирії. Усі літаки після успішного виконання бойового завдання повернулися на свої бази.

У ніч на 16 серпня в мережі з'явилися фотографії російських бомбардувальників Ту-22М3 на 3-й тактичній авіабазі ВПС Ірану під Хамаданом. Серед сфотографованих машин також було помічено військово-транспортний літак Іл-76.

Авіабаза під Хамаданом раніше вже використовувалася російською авіацією, задіяною в операції на території Сирії. Однак там здійснювалися тільки проміжні посадки літаків, ударів з неї не завдавали. Зокрема, на одному з супутникових знімків, зробленому американцями 25 листопада 2015 року, вже фіксували літаки Су-34.

Як повідомляли 14 серпня, в Алеппо в результаті авіаударів загинули понад 50 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram