ГоловнаЕкономікаДержава

Будівництво доріг в Україні проконтролюють іноземці, - радник прем'єра Голик

Йдеться про дороги, де замовником робіт виступає «Укравтодор».

Будівництво доріг в Україні проконтролюють іноземці, - радник прем'єра Голик

Іноземні компанії залучать до контролю ремонту і будівництва українських доріг. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник прем'єр-міністра Юрій Голик.

Йдеться про дороги, де замовником на яких виступає «Укравтодор».

«Станеться це дуже швидко. Це різко зменшить кількість любителів обдурити долю і змусить їх навіть не дивитися в бік доріг», - підкреслив Голик.

Як раніше повідомив голова «Укравтодору» Олександр Кубраков, минулого тижня відбулася зустріч з експертами австрійської iC consulenten і представниками служб автодоріг у Донецькій і Запорізькій областях. Головною темою розмови стало залучення незалежних експертів із міжнародним досвідом до контролю за якістю робіт на українських дорогах.

«Уже наступного року якість виконання всіх ключових дорожніх проєктів буде контролюватися незалежними міжнародними компаніями, експертиза яких визнана світом», - зазначив Кубраков.

Раніше Юрій Голик заявив, що підписані президентом Володимиром Зеленським закони про дорожню галузь відкривають шлях інвестиціям приватних компаній у техніку і технології для утримання й обслуговування доріг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram