ГоловнаСвіт

Винищувачі ЦАХАЛ завдали ударів по військових комплексах Хезболли

Також Ізраїль вдарив по терористах.

Винищувачі ЦАХАЛ завдали ударів по військових комплексах Хезболли
Ізраїльскі винищувачі (архівне фото)
Фото: EPA/UPG

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) продовжує завдавати ударів по Хезболлі та терористах.

Про це повідомила пресслужба ЦАХАЛ.

У вівторок, 27 лютого, винищувачі ЦАХАЛ завдали ударів по військовій інфраструктурі Хезболли, а літак вдарив по осередку терористів у районі Айта-еш-Шаб. 

Крім того, протягом дня ЦАХАЛ завдав ударів по ряду додаткових об’єктів інфраструктури терористів у цьому районі.

  • У жовтні минулого року ліванський терористичний рух "Хезболла" заявив, що "повністю готовий" приєднатися до ХАМАСу у війні проти Ізраїлю, коли прийде час. Обидві сторони регулярно завдають взаємних ударів по територіях.

  • 2 січня, на півдні столиці Лівану, міста Бейрут, внаслідок вибуху загинув заступник з політичних питань "Хезболли" шейх Салех аль-Арурі та двоє лідерів бригад "Аль-Кассам". 

  • Нещодавно Франція розробила проєкт мирного договору для Ізраїлю та Лівану. План містить заклик щодо відведення військ, зокрема й елітних підрозділів угруповання "Хезболла", на десять кілометрів вглиб території Лівану. 

  • У січні "Хезболла" заявила про атаку на ізраїльський ключовий командний центр, проте Ізраїль повідомив, що руйнувань і поранених немає. Зокрема, "Хезболла" заявила про атаку безпілотниками на ключову ізраїльську військову базу в Цфаті.

  • 14 лютого Армія оборони Ізраїлю вдарила по селах та містах на півдні Лівану. Атака стала відповіддю на ракетний обстріл ліванського шиїтського радикального угруповання “Хезболла”, унаслідок якого загинув ізраїльський солдат.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram