ГоловнаСвіт

​Іспанія оперативно передасть Україні партію бронетраспортерів М-113

Також до України поїде декілька видів зброї для ППО, операцій "повітря-повітря" та військово-морських операцій. 

​Іспанія оперативно передасть Україні партію бронетраспортерів М-113
Іспанія передасть Україні М-113
Фото: АрміяInform

Міністерство оборони Іспанії повідомило про швидку передачу Україні партії броньованих гусеничних транспортних засобів М-113 та іншої техніки.

Про це йдеться на сайті Міністерства оборони Іспанії, передає АрміяInform.

"Міністр оборони оголосила про швидке відправлення нової партії броньованих гусеничних транспортних засобів М-113. Дві з них переробили на машини швидкої допомоги. Після них відправлять кілька пожежних, снігоприбиральних машин та транспортних засобів для перевезення особового складу, а також різних матеріалів, включаючи два легкі човни, електрогенератор та установку для очищення води", – йдеться у повідомленні.

Крім того, в Україну поїдуть декілька видів зброї для протиповітряної оборони, операцій "повітря-повітря" та військово-морських операцій.

Також Іспанія анонсувала участь у шести коаліціях сил і засобів зазначивши, що це відіграє важливу роль у сприянні просуванню українських сил до повної оперативної сумісності з союзниками та партнерами.

  • Еквадор передасть Україні старі небоєздатні вертольоти Мі-17, за які отримає від США вертольоти Black Hawk
  • Із запланованих до передачі Мі-17 справним є лише один вертоліт. Поки немає чіткого розуміння, коли має відбутись передача і скільки часу знадобиться на постановку цієї техніки в стрій.
  • Крім того, Австралійська Федерація Українських Організацій закликає передати Україні вертольоти Taipan, а не утилізувати їх. Вартість вертольотів складає 920 млн доларів, їх передача подвоїла би підтримки Австралії для України.
  • Німеччина передасть Україні списані багатоцільові військові вертольоти Sea King Mk41. Україна отримає шість вертольотів Sea King Mk41 разом із комплектом запасних частин. Крім того, Німеччина забезпечить навчання українських військових.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram