ГоловнаСвіт

Міністр внутрішніх справ Чехії попросив співгромадян обмежити використання феєрверків

Міністр попросив відмовитися від запланованих феєрверків у зв’язку зі стріляниною у Празі 21 грудня.

Міністр внутрішніх справ Чехії попросив співгромадян обмежити використання феєрверків
Фото: Pixabay

Міністр внутрішніх справ Чехії Віт Ракушан надіслав листа всім мерам муніципалітетів із проханням провести Новорічну ніч і Новий рік без салютів і феєрверків.

Міністр попросив відмовитися від запланованих феєрверків у зв’язку зі стріляниною у Празі, яка сталась перед Різдвом цього року

Він попросив мерів звернутись до співгромадян з проханням утриматися від використання феєрверків.

“Найменше, що ми можемо зробити для тих, кого ця подія болісно вплинула, це не посилювати нервозність і не поглиблювати травму, залишену насильством”, – зазначив Ракушан.

Що відомо про стрілянину у Празі:

  • Стрілянина у Карловому університеті Праги сталася 21 грудня. У приміщенні філософського факультету студент відкрив вогонь, внаслідок чого загинули 14 людей. Ще 25 отримали поранення різного ступеня тяжкості, серед них є іноземці.
  • Мер Праги Богуслав Свобода заявив, що нападник впав із балкону і розбився. У соцмережах очевидці повідомляють, що перед падінням він застрелився.
  • Повідомляли також, що нападник вранці 21 грудня виїхав до Праги із села Гостоунь. Він начебто мав намір покінчити життя самогубством. У Гостоуні згодом знайшли тіло мертвого чоловіка – батька стрільця.
  • За даними поліції на цей злочин нападника начебто надихнула схожа трагедія за кордоном. Джерела LB.ua зазначили, що йдеться про так звану "Брянську справу". 
  • За даними українського МЗС, українців серед постраждалих від трагедії немає.
  • У Чехії оголосили загальнонаціональний одноденний траур через стрілянину в Карловому університеті Праги, скоєну одним зі студентів.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram