ГоловнаСвіт

У Чехії оголосили одноденний траур через стрілянину в Карловому університеті Праги

Через стрілянину, яку скоїв один із студентів, загинули близько 15 осіб.

У Чехії оголосили одноденний траур через стрілянину в Карловому університеті Праги
Фото: Vinegret

У Чехії оголосили загальнонаціональний одноденний траур через стрілянину в Карловому університеті Праги, скоєну одним зі студентів.

Прем’єр-міністр Петр Фіала оголосив, що уряд вирішив оголосити загальнонаціональний траур 23 грудня, повідомляє "Європейська правда".

Також закликали о 12 годині вшанувати загиблих людей хвилиною мовчання. 

За словами прем’єра, поки все вказує на те, що нападник діяв сам, тож про загрозу з боку організованої групи не йдеться. 

"Силові структури запевняють, що ситуація повністю під контролем і подальшої загрози для громадян немає", – сказав Петр Фіала. 

Прем’єр Чехії додав, що "немає жодних виправдань таким жахливим вчинкам. Як і багато хто з вас, я відчуваю глибокий смуток та огиду через таке беззмістовне і варварське насильство".

Що відомо про стрілянину:

Стрілянина у  Карловому університеті Праги сталася вчора, 21 грудня. У приміщенні філософського факультету студент відкрив вогонь, унаслідок чого загинули 14 людей, проте дані ще уточнюються. Ще 24 отримали поранення різного ступеня тяжкості, серед них є іноземці.

Мер Праги Богуслав Свобода заявив, що нападник упав із балкону і розбився. У соцмережах очевидці повідомляють, що перед падінням він застрелився.

Повідомляли також, що нападник вранці 21 грудня виїхав до Праги із села Гостоунь. Він начебто мав намір покінчити життя самогубством. У Гостоуні згодом знайшли тіло мертвого чоловіка - батька стрільця.

За даними поліції на цей злочин нападника начебто "надихнула" схожа трагедія за кордоном. Джерела LB.ua зазначили, що йдеться про так звану "Брянську справу". 

За даними українського МЗС, українців серед постраждалих від трагедії немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram