ГоловнаСвіт

​Студентка Празького університету розповіла про стрілянину у виші

Її та ще одну знайому зачинили у бібліотеці, потім їх звільнили поліцейські. 

​Студентка Празького університету розповіла про стрілянину у виші
Фото: Vinegret

Студентка Празького університету Адела Карольова перебувала в момент стрілянини у будівлі вишу.

Як розповіла Адела в коментарі для LB.ua, її та ще одну знайому зачинили у бібліотеці, потім їх звільнили поліцейські. 

"Я не бачила стрільця. Єдине, що я бачила, – це декількох студентів, які отримали поранення. Коли ми покинули будівлю, поліцейські нас відвезли до концертної зали Рудольфінуму, де я спілкувалася з іншими студентами. Потім дізналася, що стрілець вів своєрідний онлайн-щоденник, де, вірогідно, російською мовою писав про те, що збирається зробити. Раніше того дня він стріляв у свого батька, а потім пішов до університету", – сказала студентка.

Після стрілянини поранених почали забирати у "швидкі".

"Мені дуже добре запам'яталося, як я проходила повз машину "швидкої", де був хлопець, ймовірно, молодший за мене, який був непритомним. Здається, він живий, але його фізичний стан був жахливим", – пригадала Карольова.

"Це жахливо і так дивно, що ми навіть не могли підібрати слів. Ми просто дивилися на вогники та розмірковували про те, що відбувається. Потім я зустріла родину. Я відчула полегшення і нарешті дозволила собі емоції. Я трималася, і коли побачила їх, просто подумала: "Тепер я можу собі дозволити заплакати, тепер я можу відчути всі ці емоції", – додала студентка.

  • 21 грудня у Празькому (Карловому) університеті нападник відкрив вогонь. Згодом виявилося, що це був студент університету. Станом на вечір поліція повідомила про щонайменше 14 загиблих, ще щонайменше 24 були поранені.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram