ГоловнаСвіт

В Японії унаслідок стрілянини загинуло четверо, сина мера підозрюють у вбивстві поліцейського

У країні володіння зброєю строго регулюється, інциденти зі стріляниною трапляються рідко.

В Японії унаслідок стрілянини загинуло четверо, сина мера підозрюють у вбивстві поліцейського
Фото: EPA/UPG

У Японії заарештували 31-річного сина голови міської асамблеї за підозрою у вбивстві. Чоловіка затримали після того, як четверо людей були вбиті унаслідок рідкісного інциденту зі стріляниною та ножовими пораненнями, що включав 12-годинне протистояння з поліцією.

Про це пише Reuters.

Підозрюваний, є сином голови міської ради Накано, сховався у своєму будинку після того, як застрелив двох поліцейських, які прибули на місце події у відповідь на повідомлення про ножове поранення жінки, заявив глава поліції префектури. За його словами, під час стрілянини чоловік використовував зброю, схожу на мисливську рушницю.

Двох поліцейських і жінку доставили в лікарню, за кілька годин вони померли. Ще одна літня жінка померла після нападу з ножем. ЗМІ повідомили, що вона лежала на землі біля будинку з четверга, а поліція не могла до неї дістатися.

Фото: EPA/UPG

Поліція затримала чоловіка приблизно через 12 годин після першого виклику екстрених служб. Його заарештували за підозрою у вбивстві одного з поліцейських. Мотиви дій нападника наразі невідомі.

В Японії володіння зброєю строго регулюється, і будь-хто, хто хоче володіти нею, повинен пройти жорсткий процес перевірки. Відтак інциденти зі стріляниною є дуже рідкісними. 

Востаннє смертельний інцидент з поліцейськими в Японії стався у 1990 році в префектурі Окінава. Двоє правоохоронців у цивільному, які патрулювали вулиці під час війни банд, стали мішенню після того, як їх прийняли за гангстерів, пишуть kyodonews.net.

Нагадаємо, унаслідок стрілянини в початковій школі Белграда 3 травня загинули вісім дітей і охоронець. Через день біля столиці сталася ще одна масова стрілянина − чоловік із авто розстрілював людей в декількох населених пунктах. Щонайменше вісім осіб були вбиті і 13 поранені. Підозрювані в обох випадках − відповідно 13-річний хлопець і 20-річний чоловік − перебувають під вартою. Після цих подій міністр освіти Сербії Бранко Ружич подав у відставку, а у країні розпочалися масштабні протести.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram