ГоловнаСвіт

ХАМАС та “Ісламський джихад” випустили по Ізраїлю із сектору Гази понад 100 ракет, - Збройні сили Ізраїлю

У відповідь ВПС Ізраїлю вразили 16 об'єктів ХАМАС у секторі Гази.

ХАМАС та “Ісламський джихад” випустили по Ізраїлю із сектору Гази понад 100 ракет, - Збройні сили Ізраїлю
Наслідки обстрілів: місто Сдерот, Ізраїль, 2 травня 2023
Фото: EPA/UPG

Щонайменше 104 ракети було випущено із сектора Гази по Ізраїлю, більшість із них - у ніч із вівторка на середу угрупованням "Ісламський джихад", а також рухом ХАМАС. 

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна із зпосиланням на ізраїльських військових та місцеві ЗМІ.

У відповідь ВПС Ізраїлю вразили 16 об'єктів ХАМАС у секторі Гази, наголошується в повідомленні ЦАГАЛ. Переважно, це склади зі зброєю, штаб командування угруповання, що відповідає за дії в морі, підземні тунелі. Ізраїльська армія зазначає, що військові уникали завдавати ударів по об'єктах руху з присутнім там персоналом. Проте щонайменше одного члена ХАМАС убито.

Зазначається, що попри перемир'я між сторонами, яке набрало чинності рано-вранці в середу, на півдні Ізраїлю лунала сирена, що попереджала про ракетний обстріл.

Серед випущених по Ізраїлю ракет 11 впали в море, 24 перехоплені системою ПРО "Залізний купол", ще майже 50 - на відкритій місцевості. Місцерозташування ще декількох ракет поки що не встановлено.

Безпосередньо внаслідок ракетного обстрілу дістали поранення троє людей, включно з одним іноземним робітником із Китаю - у місті Сдерот. У нього помірні травми.

Повідомляється, що чергове загострення між ізраїльською та палестинською сторонами сталося після смерті одного з лідерів угруповання "Ісламський джихад". Його заарештували на Західному березі річки Йордан у лютому. Він, перебуваючи в ув'язненні в Ізраїлі, оголосив голодування, відмовлявся від проходження медоглядів і помер на 86 день.

Нагадаємо, на початку квітня Ізраїль вдарив із винищувачів по обʼєктах ХАМАС у Лівані та секторі Гази. Удару було завдано в відповідь на ракетні обстріли. 

За кілька днів до цього в Єрусалимі відбулися сутички між поліцією Ізраїлю та палестинськими вірянами. Пізніше вранці ізраїльські літаки завдали удару по Газі у відповідь на ракетний обстріл з анклаву.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram