ГоловнаСвіт

Росія у квітні недоотримала 130 млрд рублів нафтогазових доходів

У березні бюджет РФ недоотримав від продажу нафти та газу понад 300 млрд рублів

Росія у квітні недоотримала 130 млрд рублів нафтогазових доходів
Фото: rupec.ru

За підсумками квітня Російська Федерація недоотримала нафтогазових доходів на 133,1 млрд рублів.

Про це повідомило міністерство фінансів РФ у п'ятницю, 6 квітня, передає Deutsche Welle.

Раніше Мінфін прогнозував, що у квітні до бюджету країни надійдуть додаткові нафтогазові доходи обсягом 798,4 млрд рублів. З урахуванням недоотриманих коштів виходить, що за минулий місяць РФ заробила на продажі нафти та газу понад 665 млрд  рублів.

У Мінфіні РФ заявили, що "очікуваний обсяг додаткових нафтогазових доходів федерального бюджету, пов'язаний з перевищенням фактичної ціни на нафту над базовим рівнем, прогнозується в травні в розмірі 414 млрд рублів".

У березні російський бюджет недоотримав нафтогазових доходів на понад 300 млрд рублів.

Нагадаємо, з 1 квітня влада Росії вимагає, щоб "недружні країни", тобто ті, які ввели проти неї санкції через війну проти України, платили за постачання газу в російських рублях. Для цього іноземні покупці мають відкрити рахунок у Газпромбанку. Наприкінці квітня, після відмови Польщі та Болгарії платити за газ у рублях, "Газпром" припинив постачання палива до цих країн.

Після вторгнення РФ в Україну США запровадили ембарго на імпорт російських нафти та газу. Шостий пакет санкцій Євросоюзу, який зараз готується, передбачає поетапне введення ембарго на російську нафту. 

З початку війни в Україні нафта марки Brent торгується понад 100 доларів за барель і зараз коштує 113,33 долара. 7 березня ціна на газ у Європі зросла до 3892 долари за тисячу кубометрів, що стало історичним максимумом. 6 травня газ торгується понад 1160 доларів за тисячу кубів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram