ГоловнаСвіт

Міноборони Росії заявило про виведення військ з Криму після навчань

Навчання проводилися на території 15 полігонів.

Міноборони Росії заявило про виведення військ з Криму після навчань
Фото: function.mil.ru

Міністерство оборони Росії повідомило про повернення підрозділів Південного військового округу з військових навчань у Криму до місць постійної дислокації.

“Підрозділи ПВО, які завершили виконання завдань у рамках планових тактичних навчань на загальновійськових полігонах Кримського півострова, вранці розпочали повернення до пунктів постійної дислокації автотранспортом та залізницею”, – йдеться у повідомленні.

Навчання проводилися на території 15 полігонів.

“Підрозділи Південного та Західного військових округів, що виконали навчально-бойові завдання в рамках навчань, вже розпочали навантаження на залізничний та автомобільний транспорт та розпочали рух у свої військові гарнізони. Окремі підрозділи здійснять марші своїм ходом у складі військових колон”, – додали в Міноборони.

Нагадаємо, 15 лютого Міністерство оборони Росії заявило про повернення підрозділів Західного та Південного військових округів на бази після навчань.

Президент РФ Володимир Путін зі свого боку повʼязав частковий відвід військ зі закликом Держдуми визнати "незалежність" незаконних формувань "ДНР" і "ЛНР".

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що українська сторона повірить у відведення російських військ, коли матиме наочні докази.

Президент США Джо Байден поінформував, що Сполучені Штати не мають підтвердження відведення російських військ від українського кордону. Американська розвідка повідомила, що російські збройні формування залишаються на своїх позиціях.

10 лютого в Білорусі почалися спільні з Росією військові навчання "Союзна рішучість", заради яких РФ зігнала туди близько 30 000 своїх бійців та озброєння. Завершення навчань заплановано на 20 лютого. 

Олександр Лукашенко, який вважає себе президентом Білорусі, заявив, що російські війська з країни виведуть тоді, коли він та Володимир Путін ухвалять таке рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram