ГоловнаСвіт

Британський міністр заявив, що немає жодних доказів втручання РФ у голосування щодо Brexit

Напередодні комітет з розвідки повідомив, що такі докази є. 

Британський міністр заявив, що немає жодних доказів втручання РФ у голосування щодо Brexit
Фото: pixabay.org

Наразі немає жодних доказів того, що Росія 2016 року якимось чином втручалася в референдум у Британії щодо виходу з ЄС (Брекзит). Британські розвідники не відводять очей від РФ. 

Про це 22 липня заявив міністр транспорту Великобританії Грант Шеппс, пише Reuters

"Мають бути певні докази того, що там є проблема - котрої там нема", - відповів міністр на запитання про те, чи необхідно проводити подальше розслідування ймовірного втручання Росії в референдум щодо ЄС. 

Напередодні комітет британського парламенту з розвідки та безпеки заявив у звіті, що є докази з відкритих джерел того, що Росія намагалась повпливати на кампанію Brexit, однак вагомих доказів не навів. 

"Я не думаю, що річ у тому, що спецслужби відволіклися від справ", - додав Шеппс. 

Референдум щодо виходу Великобританії з Євросоюзу пройшов у 2016 році, а фактично британський парламент погодив його тільки узимку 2020. 

Ще 2016-го президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія не намагалася втрутитися в референдум. Через рік на той момент ще голова МЗС Британії, а нині голова британського уряду Борис Джонсон повідомив, що є суттєві докази того, що Росія втручалася у вибори різних країн, та будь-які спроби Москви повпливати на перебіг голосування щодо Brexit були невдалими. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram