ГоловнаСвіт

Голову Чечні Рамзана Кадирова внесено до "чорного списку" США

Його звинувачують у порушенні прав людини.

Голову Чечні Рамзана Кадирова внесено до "чорного списку" США
Фото: Предоставлено автором

Держсекретар США Майкл Помпео заявив, що голову Чечні Рамзана Кадирова звинуватили в порушенні прав людини і внесли в "чорний список" у Сполучених Штатах.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на видання "Страна".

"Сьогодні Держдепартамент вводить санкції проти Рамзана Кадирова, голови Чеченської Республіки у складі Російської Федерації", – сказано в документі.

Кадирова звинувачують у численних грубих порушеннях прав людини, зокрема тортурах і позасудовому покаранні десятирічної давності.

"Чорний список" передбачає заборону на в'їзд у США. Заходи Державного департаменту стосуються і дружини Кадирова Медні та його дочок Айшат і Каріни (Хадіжат) Кадирова - їм усім заборонено в'їзд до США.

20 грудня на постійній Раді ОБСЄ представили доповідь про порушення прав людини в Чечні. Зокрема, в документі йдеться про тортури стосовно представників ЛГБТ-спільноти, яких, за даними автора доповіді, утримували в секретних в'язницях і позбавляли юридичної допомоги.

Відповідальним за події в Чечні назвали Кадирова. Також у доповіді йдеться про те, що чинний у Росії закон про заборону пропаганди нетрадиційних відносин серед дітей спонукає до необґрунтованих переслідувань представників ЛГБТ-спільноти.

Нагадаємо, раніше голова Чечні Рамзан Кадиров потрапив під американські санкції в рамках "закону Магнітського".

У квітні 2017 року російська "Новая газета" писала, що він причетний до тортур геїв у "таємній в'язниці".

Американська влада вважає Кадирова відповідальним за "вбивства, тортури й інші масштабні порушення прав людини". Адміністрація Кадирова, йдеться в заяві Мінфіну США, пов'язана зі зникненнями і з убивствами, а один з політичних опонентів Кадирова, "як вважають, був убитий за наказом Кадирова" після того, як розповів про тортури, в тому числі про ті, які персонально здійснює Кадиров.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram