ГоловнаСвіт

Іран заявив про 13 сценаріїв помсти США за ліквідацію Сулеймані

Погрожують "жахіттям для американців".

Іран заявив про 13 сценаріїв помсти США за ліквідацію Сулеймані
Али Шамхани
Фото: news.am

Іран розглядає 13 варіантів помсти США за ліквідацію генерала Сулеймані. Про це заявив секретар Вищої ради нацбезпеки Алі Шамхані, пише HNonline.sk

Він не уточнив, які саме сценарії підготовлені, але, за його словами, навіть найбільш м'який буде руйнівним для США.

"Американці повинні знати, що ми вже обговорили 13 варіантів оплати, і навіть якщо буде досягнутий консенсус щодо найбільш м'якого сценарію, його реалізація стане жахіттям для американців", - заявив він.

Нагадаємо, 3 січня в Багдаді в результаті ракетного повітряного удару загинули 8 людей, серед яких генерал і керівник одного зі спецпідрозділів Корпусу Вартових Ісламської Революції (КВІР) Касем Сулеймані. Розпорядження про ліквідацію дав президент США Дональд Трамп.

Трамп, коментуючи інцидент, назвав генерала "терористом номер один у світі". Іран порівняв вбивство Сулеймані з оголошенням війни і пообіцяв заходи у відповідь.

5 січня Трамп заявив, що Сполучені Штати Америки будуть готові завдати ударів по 52 цілях в Ірані в разі, якщо Тегеран здійснить дії у відповідь за вбивство іранського генерала Сулеймані.

Парламент Ірану 7 січня проголосував за законопроєкт, яким армія США і Пентагон визнаються "терористичними організаціями". 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram