ГоловнаСвіт

США привели свої війська на Близькому Сході в бойову готовність, - CNN

За даними джерел телеканалу, Штати готові збивати іранські безпілотники.

США привели свої війська на Близькому Сході в бойову готовність, - CNN
Фото: EPA/UPG

Американські війська і ракетні батареї протиповітряної оборони по всьому Близькому Сходу привели в стан підвищеної готовності.

Про це повідомив телеканал CNN з посиланням на джерела.

За даними телеканалу, це може означати те, що країна готується збивати іранські безпілотники. Зазначають, що американська розвідка помітила деякі ознаки загрози з боку Ірану.

Ще одне джерело додав, що сили США на Близькому Сході вже готові "до загрози нападу".

Телеканал зазначає, що американська розвідка протягом останніх декількох днів також спостерігала за переміщенням військової техніки Ірану, включаючи безпілотники і балістичні ракети. Чиновники розповіли, що переміщення іранських військових може бути спробою країни убезпечити свою зброю від можливого удару США або ж надати її для організації власних атак.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що США направлять ще 3 тис. військових на Близький Схід через напруження у відносинах з Іраном після авіаудару, в результаті якого загинув іранський командир Касем Сулеймані.

Відносини між Іраном і США погіршилися наприкінці 2019 року, коли 27 грудня по американській військовій базі США в Іраку було завдано авіаудару, в результат чого загинув військовий. Під час атаки у відповідь загинули 25 бойовиків, потім члени проіранського військового угруповання штурмували посольство Штатів у Багдаді.

У ніч на п'ятницю, 3 січня, США завдали ракетного удару по міжнародному аеропорту Багдада в Іраку. В результаті загинули щонайменше сім осіб, у тому числі командувач спецпідрозділу КВІР генерал Сулеймані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram