ГоловнаСвіт

У тисняві на похороні Сулеймані в Ірані загинули понад 30 людей

Травми отримали близько 190 осіб.

У тисняві на похороні Сулеймані в Ірані загинули понад 30 людей
Кассема Сулеймани
Фото: postskriptum.me

У тисняві на похороні генерала Сулеймані в іранському Кермані загинули близько 35 осіб, пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на телебачення Ірану.

Спочатку повідомлялося про 48 постраждалих, проте пізніше іранські медики заявили, що травми отримали близько 190 осіб.

Загальна кількість людей, які прийшли на похорон, наразі не відома. За даними агентства AP, на прощання з Сулеймані прийшло понад мільйон іранців.

Після вибуху авто, в якому перебував Сулеймані, його останки привезли в Керман, розташований на південному сході Ірану. Також траурні церемонії пройшли в Ахвазі, Мешхеді, Тегерані і Кумі.

Нагадаємо, 3 січня в Багдаді в результаті ракетного повітряного удару загинули 8 людей, серед яких генерал і керівник одного зі спецпідрозділів Корпусу Вартових Ісламської Революції (КВІР) Касем Сулеймні. Розпорядження про ліквідацію дав президент США Дональд Трамп.

Трамп, коментуючи інцидент, назвав генерала "терористом номер один у світі". Іран порівняв вбивство Сулеймані з оголошенням війни і пообіцяв заходи у відповідь.

5 січня Трамп заявив, що Сполучені Штати Америки будуть готові завдати ударів по 52 цілях в Ірані в разі, якщо Тегеран вчинить дії у відповідь за вбивство іранського генерала Касима Сулеймані. 

Парламент Ірану 7 січня проголосував за законопроєкт, яким армія США і Пентагон визнаються "терористичними організаціями"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram