ГоловнаСвіт

Російський ракетний крейсер "Маршал Устінов" не зумів пришвартуватися до пірсу в Стамбулі

Судно повернулося на стоянку в Мармуровому морі.

Російський ракетний крейсер "Маршал Устінов" не зумів пришвартуватися до пірсу в Стамбулі

Російський ракетний крейсер "Маршал Устінов", плавуча резиденція президента РФ Володимира Путіна, не зміг пришвартуватися до пірсу в Стамбулі і повернувся на стоянку в Мармуровому морі.

Про це повідомив в фейсбуці керівник проєкту в Інституті Чорноморських стратегічних досліджень, журналіст Андрій Клименко.

"Стамбульські негаразди і пригоди ракетного крейсера "Маршал Устінов" - плавучої резиденції президента РФ для перебування в Стамбулі - не закінчилися. Близько 11:00 (за київським часом) 06.01.2020 цілих 4 турецьких буксири чесно намагалися допомогти поставити його на почесне місце - військовий причал на мисі Сарайбурну (фото 1). Але ... «не шмаглі" ... Повернувся на якірну стоянку в Мармуровому морі (фото 2)", - написав він.

Нагадаємо, в грудні в російському Мурманську сталася пожежа на авіаносці "Адмірал Кузнєцов", який стояв на ремонті.

У жовтні 2018 року року затонув плавучий док, де ремонтували авіаносець "Адмірал Кузнєцов". Повідомлялося, що авіаносець отримав пошкодження через падіння баштових кранів. Під час інциденту постраждали четверо працівників судноремонтного заводу.

У 2016 році "Адмірал Кузнєцов" брав участь у військовій операції в Сирії, з нього були здійснені понад 400 бойових вильотів російських винищувачів. Два винищувачі зазнали краху: Су-33 під час заходу на посадку на авіаносець "Адмірал Кузнєцов" викотився за межі палуби і впав у море, у другому випадку при заході на посадку розбився МіГ-29.

Британські збройні сили, які супроводжують "Адмірал Кузнєцов" на зворотному шляху після бомбардувань в Сирії, назвали російський авіаносець "кораблем ганьби".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram