ГоловнаСвіт

У Мурманську затонув плавучий док, де ремонтували авіаносець "Адмірал Кузнєцов"

За даними ЗМІ, важкий авіаносець отримав пошкодження через падіння баштових кранів.

У Мурманську затонув плавучий док, де ремонтували авіаносець "Адмірал Кузнєцов"
Фото: interfax.ru

Російський тяжкий авіанесучий крейсер "Адмірал Кузнєцов" отримав пошкодження в результаті інциденту з плавучим доком. Про це повідомляє російське агентство "Интерфакс" з посиланням на власне джерело.

"За попередніми даними, на палубу корабля впав кран. Упродовж дня фахівці оцінять, яких завдано збитків", - сказав співрозмовник агентства.

Плавучий док затонув під час виходу з нього важкого авіаносного крейсера "Адмірал Кузнєцов" на АТ "82 судноремонтний завод" у Мурманську в ніч на вівторок. За даними місцевих ЗМІ, під час інциденту впали два баштові крани.

За попередньою інформацією, причиною, через яку стався інцидент з плавдоком, стали перебої в електропостачанні.

"Під час проведення 82-м судноремонтним заводом операції зі спуску на воду ТАВКР "Адмірал Кузнєцов" сталася аварійна ситуація. Внаслідок перебоїв з подачею на плавдок ПД-50 електроенергії занурення плавдока пройшло нештатно, в не розрахованому режимі", - повідомив керівник прес-служби АТ "Центр судноремонту "Зірочка" Євген Гладишев.

За офіційною інформацією, в інциденті постраждали четверо працівників судноремонтного заводу.

Авіаносець "Адмірал Кузнєцов" буде переданий флоту після ремонту, до середини 2021 року. Важкий авіаносний крейсер було закладено на стапелі Чорноморського суднобудівного заводу в 1982 році. Корабель може нести понад 50 літальних апаратів. У складі його озброєння - крилаті протикорабельні ракети "Граніт", зенітний ракетний і ракетно-гарматний комплекси "Клинок" і "Каштан", автоматична корабельна артилерійська установка, а також система протичовнової оборони.

У 2016 році "Адмірал Кузнєцов" брав участь у військовій операції в Сирії, з нього були здійснені більш ніж 400 бойових вильотів російських винищувачів. Два винищувачі зазнали аварії: Су-33 під час заходу на посадку на авіаносець "Адмірал Кузнєцов" викотився за межі палуби й упав у море, у другому випадку під час заходу на посадку розбився МіГ-29.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram